Event details

Prvi rođendan Via ferrate u Kotoru! Noćna ili dnevna via ferrata!

Montagna Travel Montenegro, turistička agencija iz Nikšića, organizuje uspon na Via Ferratu koja se nalazi u Kotoru, na samom izlazu iz kanjona Škurde, povodom njenog 1. rođendana.

Uz puno truda, po malo muke i veliku pomoć naših prijatelja, Montagna Travel Montenegro je 05.05.2018. godine zvanično otvorila svoju prvu Via Ferratu u Crnoj Gori. Jako smo srećni što smo našoj zemlji doprinijeli sa još jednom adrenalinskom aktivnošću i pomogli na još boljem promovisanju turističke ponude Crne Gore.

Tim putem želimo da pozovemo sve zainteresovane učesnike da nam se pridruže u nedjelju, 05. maja 2019. godine i da zajedno osvojimo još jednom Via Ferratu u dnevnom i noćnom terminu.

Via Ferrata predstavlja osiguranu planinarsku stazu kojom se uz pomoć sajle i metalnih gazišta prelaze nepristupačne dionice planinskih masiva. Ferrate su pogodne ne samo za profesionalne alpiniste nego i za ljude prosječne fizičke spremnosti koji se ne bave aktivno planinarenjem i sportom. Via Ferrata se nalazi na samom izlasku iz kanjona Škurde i na samom ulasku u stari grad Kotor. Počinje na 28 m nadmorske visine a završava se na 205 m nv. Sa stijene na kojoj je ferrata pruža se izvanredan pogled na Kotorski zaliv, tvrđavu San Đovani i čitav stari grad Kotor.
Svaki učesnik je obezbjeđen alpinističkom opremom – sajlama i užadima. Svi učesnici dobijaju kompletnu alpinističku i zaštitnu opremu (kaciga, pojas i ferrata sistem, u kojem spadaju 2 karabinera, priključak za pojas i sigurnosni sistem). Svi učesnici bivaju praćeni od strane naših iskusnih vodiča koji su takođe i gorski spasioci. Svaki učesnik je obezbjeđen od strane Montagna Travel Montenegro sigurnosnom alpinističkom opremom, a patike donose svoje.

Dnevni uspon na Via Ferratu je planiran za 15.00h, a noćni uspon za 20.15h.

Promotivna cijena dnevnog uspona je 25€, po osobi.
Promotivna cijena noćnog uspona je 40€, po osobi. (Svaki učesnik je obavezan da donese svoju čeonu lampu.)
Promotivna cijena za dnevni + noćni uspon je 50€, po osobi.

Okupljanje je predviđeno kod Via Ferrate (80m od zgrade Vodovoda, prema kanjonu Škurde) u periodu od 14.30 - 15.00 časova, za dnevni uspon na Via Ferratu i u periodu od 19.30-20.00h, za noćni uspon na Via Ferratu.

Za sve prijave i dodatne informacije, kontaktirajte nas putem:
- naše FaceBook stranice: https://www.facebook.com/montagnamne/
- kontakt telefon:
+382 67 888 887 (Budimir)
+382 67 511 364 (Mića)

- e-mail: info@montagnatravel.me

Book now